Stire

Glad Varga: „Să te afli în culpă şi să te răzbuni pe proprii clienţi pentru că nu respecţi legea este o practică infamă”

07.09.2022 ⋅ 0 comentarii


Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic şi vicepreşedinte al Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, reacţionează în urma scandalului provocat de Blue Air, care şi-a anulat zborurile, lăsând călătorii pe drumuri. Parlamentarul susţine că faptul de a răzbuna pe proprii clienţi pentru că tu nu respecţi legea reprezintă o parctică infamă.

„Decizia luată ieri de compania aeriană low cost în detrimentul a sute de călători a scos la iveală şi problema întârzierilor la plata obligaţiei datorate la Fondul de Mediu, ce revine operatorului de aeronave. Să te afli în culpă şi să te răzbuni pe proprii clienţi pentru că nu respecţi legea în ceea ce priveşte restituirea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră corespunzătoare emisiilor de gaze cu efect de seră generate în anul anterior este o practică infamă, ce poate crea un precedent periculos. Înţeleg că sunt probleme economice cu care se confruntă această companie, însă a comercializa bilete de avion pe zeci de curse şi a le suspenda apoi fără anunţuri prealabile, fără situaţii de forţă majoră, este de neconceput pentru un agent economic serios”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad. Acesta susţine că speră să se găsească o soluţie în beneficiul călătorilor prejudiciaţi, dar şi pentru acoperirea sumelor datorate ca obligaţie fiscală la Fondul de Mediu, pentru că, în opinia sa, ceea ce s-a întâmplat ieri aduce foarte mult a şantaj.

În încheiere, Glad Varga reia mesajul de sprijin al Guvernului conform căruia „românii din afara graniţelor afectaţi de suspendarea zborurilor companiei Blue Air pot solicita sprijin autorităţilor române la +40751 084 537”.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro