Stire

Amenzi de 23.000 de lei pentru Unicarm, iar în două unităţi a fost oprită prestarea serviciilor în zona de vitrine

17.03.2023 ⋅ 0 comentarii


Magazinele Unicarm au intrat în vizorul Protecţiei Consumatorilor. La Arad au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 23.000 de lei, iar în două unităţi a fost oprită prestarea serviciilor în zona de vitrine.

„Comisariatul Județean pentru Protecția  Consumatorilor Arad  desfășoară în această perioadă  un amplu control privind respectarea prevederilor legal din domeniul protecției consumatorilor în rețeaua de magazine UNICARM, atât în municipiu cât și în județ.

Până la această dată, comisarii CJPC Arad au controlat 4 unități UNICARM și au aplicat, 5 amenzi contravenționale în valoare totala de 23.000 lei, 4 avertismente , cărora li s-au adăugat și măsuri complementare:

  • oprirea temporară a prestărilor de servicii în zona de vitrine la Unicarm – Piața Mihai Viteazul și Unicarm – Calea Aurel Vlaicu;
  • oprirea definitivă de la comercializare  a produselor alimentare în valoare de 500 lei.

Abaterile constatate de echipele de control au fost următoarele:

  • vitrine  neigienizate/depuneri de gheață;
  • neindicarea datei limită de consum la produse alimentare neambalate (de ex. la carne);
  • produse alimentare depreciate calitativ;
  • nerespectarea condițiilor prescrise sau declarate de producător pentru produse alimentare.

Toate  supermarketurile și hipermarketurile de pe raza municipiului și județului Arad rămân, în continuare, sub atenta supraveghere, acțiunea fiind în curs de desfășurare”, transmit reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad.

Fotografia are rol ilustrativ


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro