Sănătate

Descoperă puterea uleiului din lemn de trandafir: Antidepresiv și antiinflamato

18.05.2023 ⋅ 0 comentarii

Uleiul din lemn de trandafir are proprietăți antidepresive și antiinflamatoare și ajută la stabilirea unei stări de calm și relaxare.

Lemnul de trandafir sau palisandrul și-a căpătat denumirea de la mirosul de trandafir pe care îl răspândește atunci când este tăiat. Lemnul acestui copac exotic este foarte prețios și pentru că în trecut a fost exploatat până aproape de extincție, în prezent este protejat, iar tăierile se fac restrictiv. Extractul din lemn de trandafir este folosit în parfumuri și în alte produse cosmetice și de îngrijire, cum ar fi săculeții pentru baie, care se pun în cadă pentru efectele lor exfoliante, hidratante și relaxante.

Care sunt proprietățile și beneficiile uleiului din lemn de trandafir?

  • Uleiul din lemn de trandafir ușurează simptomele depresiei -  Folosind uleiul din lemn de trandafir în aromaterapie, îți poți îmbunătăți starea de spirit. Acesta calmează nervii inflamați de la nivelul creierului, care ar putea inhiba crearea sau utilizarea corectă a acelor hormoni de bunăstare pe care corpul tău îi creează ca răspuns la stres.
  • Pentru a te bucura de efectele benefice ale uleiului din lemn de trandafir, precum ușurarea simptomelor de anxietate, aprinde seara o lampă de aromaterapie și diluează în apă două picături din acest ulei, plus două picături de ulei esențial de lămâie și încă două de ulei esențial de portocală. Această combinație este utilă și pentru a combate simptomele de oboseală care adesea însoțesc depresia. Lemnul de trandafir te va relaxa, iar aromele precum lămâia și portocala îți dau și ele o stare de bine, care să te facă să închei mai ușor o zi dificilă.
  • Uleiul din lemn de trandafir contribuie la relaxare -  Chiar dacă nu suferi de simptome depresive sau de stres, nu este exclus să fii tensionat și nervos din când în când. Uleiul din lemn de trandafir s-a dovedit a avea un efect calmant, ceea ce permite organismului să se recupereze în urma atacului hormonului de stres, cortizolul. Alte uleiuri relaxante, cum ar fi cel de lavandă, funcționează în tandem cu uleiul esențial din lemn de trandafir, deoarece parfumul lemnos de trandafir se îmbină perfect  cu cel de lavandă și efectele celor două sporesc. Adaugă un număr egal de picături din fiecare ulei esențial într-un tip de ulei purtător, precum cel de migdale dulci sau de cocos, și masează ușor mușchii tensionați, cum ar fi cei ai umerilor sau ai gâtului.
  • Uleiul din lemn de trandafir tratează rănile - Când ne tăiem în ceva prin casă, primul lucru pe care îl utilizăm este o cremă antibacteriană pe care o avem la îndemână, de regulă plină cu substanțe chimice mai mult sau mai puțin nocive. Uleiurile esențiale au fost cercetate pentru capacitatea lor de eliminare a germenilor, ca suplimente sau alternative la tratamentele antibacteriene clasice. Unele cercetări arată că uleiul din lemn de trandafirul nu doar că elimină multe tipuri de bacterii și fungi, dar are și proprietăți analgezice. 


Prin urmare, îți recomandăm să apelezi la aromaterapie și să te bucuri de beneficiile extraordinare pe care le aduce în viața ta, contribuind la o stare de bine și echilibru atât fizic, cât și mental.  



fashiondays.ro