Sănătate

Bătături și calusuri: cum scapi de ele?

22.05.2023 ⋅ 0 comentarii

Calusurile și bătăturile sunt formări de piele îngroșată cauzate de presiune repetată într-o anumită zonă. Deși de obicei nu sunt dureroase, pot fi inestetice și inconfortabile. Iată câteva metode și remedii pentru a scăpa de ele:

  1. Înmuierea în apă caldă: Încearcă să înmoi zona afectată în apă caldă timp de aproximativ 20 de minute, apoi folosește o piatră ponce sau o pilă pentru a îndepărta treptat pielea îngroșată.

  2. Plasturi pentru calusuri și bătături: Aplică plasturi speciali pentru calusuri și bătături pe zona afectată pentru a proteja pielea și a facilita vindecarea.

  3. Oțet de mere: Amestecă o parte oțet de mere cu patru părți apă caldă și înmoaie zona afectată în acest amestec pentru a înmuia pielea îngroșată. Apoi, îndepărtează treptat stratul de piele îngroșată.

  4. Ulei de ricin: Folosește ulei de ricin pentru a lubrifia zona afectată și a ajuta la îndepărtarea calusului sau a bătăturii.

  5. Sare de baie: Adaugă sare de baie într-un bol cu apă caldă și înmoaie zona afectată pentru a ajuta la exfolierea pielii și eliminarea calusurilor și bătăturilor.

  6. Ulei de arbore de ceai: Adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai în apă caldă și înmoaie zona afectată pentru a ajuta la înmuierea pielii și îndepărtarea treptată a calusului sau a bătăturii.

  7. Praf de copt și suc de lămâie: Amestecă suc de lămâie cu praf de copt și aplică pe zona afectată. Această combinație poate ajuta la dizolvarea calusurilor și bătăturilor.

În cazul în care calusurile sau bătăturile devin dureroase, sângerează sau prezintă semne de infecție, este important să consulți un medic. De asemenea, este recomandat să identifici și să tratezi cauza care a dus la formarea lor și să iei măsuri de prevenire, cum ar fi purtarea încălțămintei adecvate și menținerea unei igiene corespunzătoare.

fashiondays.ro