Stire

”MINUNEA”, teatru românesc la Szolnok, în cadrul “Olimpiadei Teatrale” 2023

09.06.2023 ⋅ 0 comentarii


În data de 7 iunie 2023, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani, a prezentat premiera spectacolului ”Minunea”, de György Schwajda, în regia lui László Molnár, la Teatrul Szigligeti din Szolnok. Directorul acestui teatru este Barabas Botond, actor originar din România. Piesa s-a jucat în limba română, cu subtitrare în lb. maghiară, în contextual celei de-a X-a ediții a Olimpiadei Teatrale în Ungaria.

La acest eveniment au asistat Gabriel Şopandă, ambasadorul României la Budapesta; Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula; Andor Fejer, viceprimarul oraşului Szolnok (originar din România, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Jasz-Nagykun-Szolnok); Tiberiu Juhasz, preşedintele Autoguvernării Româneşti din Bekescsaba, alături de alţi oficiali şi un public numeros.

Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani împlinește anul acesta 75 de ani de la înființare. Teatrrul este condus în prezent de către actriţa Irina Bodea-Radu. Piesa “Minunea” este o comedie neagră, plină de umor, absurd și tâlc, reliefând absurdităţile regimului communist, rigiditatea unui sistem social înecat de birocrație și luptele omului simplu pentru a depăși blocajele administrative.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Daniel Cergă, Irina Bodea-Radu, Oana Liciu-Gogu, Gheorghe Stoica, Andrei Șchiopu, Mihai Sima, Mihai Alexandru, Robert Vladu, Izabela Badovics, Patricia Buraga, Dorin Ceagoreanu. Traducerea este realizată de István Andrészek, iar scenografia îi aparține lui Cristian Marin.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro