Sănătate

Alergeni Alimentari: Identificarea și Gestionarea Celor Mai Comune 8 Alergii

07.02.2024 ⋅ 0 comentarii

Alergiile alimentare sunt tot mai răspândite, afectând în prezent aproximativ 6% dintre adulți și 8% dintre copii. Acestea pot fi cauzate de orice aliment, dar cele mai frecvente provin dintr-un număr limitat de surse.

Un studiu arată că aproape 11% dintre adulții din Statele Unite suferă de o alergie alimentară. În acest context, FDA identifică opt alimente care generează 90% din reacțiile alergice alimentare.

Printre acești alergeni alimentari se numără:

  1. Laptele de vacă
  2. Ouale
  3. Nucile
  4. Arahidele
  5. Crustaceele
  6. Grâul
  7. Soia
  8. Peștele

Simptomele alergiilor alimentare pot varia de la umflarea limbii sau a feței la dificultăți respiratorii sau anafilaxie. Diagnosticul poate fi dificil, deoarece simptomele pot fi confundate cu intoleranțe alimentare sau alte afecțiuni.

Tratamentul constă în evitarea strictă a alimentelor care provoacă reacții alergice, iar în unele cazuri poate fi necesară utilizarea de autoinjectoare cu epinefrină pentru a contracara reacțiile severe.

În plus față de aceste opt alergii alimentare, există și alte surse mai puțin comune de alergii, cum ar fi semințele de susan sau fructele exotice.

Este important să recunoaștem și să gestionăm alergiile alimentare în mod corespunzător, deoarece pot pune în pericol viața și pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții persoanelor afectate. 

fashiondays.ro