Cetatenesti

Reducerile de pret au umplut magazinele aradene

26.01.2007 ⋅ 0 comentarii

Reducerile de sfârşit de sezon au început de mai bine de o săptămână. Dacă ieşiţi la o plimbare prin centrul oraşului observaţi că, pe fiecare vitrină a magazinelor, sunt anunţate reduceri destul de mari, iar dacă aruncaţi un ochi prin magazine, acestea sunt pline de doritori care forfotesc să prindă ultima bluziţă la 20-30 de lei din rafturile magazinelor. Promoţiile din magazine te invită să faci cumpărături cel puţin de 50 de lei…
Reduceri de până la 70 la sută
Printre paltoane şi pulovere poţi să găseşti, în unele magazine, chiar şi maiouri şi bluze subţiri, cămăşi de vară sau pantalonii trei sferturi sau scurţi pana deasupra genunchiului. Până şi tricourile şi fustele scurte predomină în peisajul obiectelor vestimentare scoase la soldări.
În fiecare magazin, reducerile sunt de cel puţin 40 la sută, continuând până chiar la 70 la sută în altele. Poşetele, puloverele, paltonaşele, toate au scăzut la preţ cu 30 la sută. Bluziţele fără mâneci sau în bretele, dar şi si puloverele pot fi găsite la jumătate de preţ, adică de la 60-70 de lei la 30 sau 35 de lei sau chiar şi la 20.
Şi cizmele pot fi achiziţionate la preţuri foarte avantajoase. La aceste produse majoritatea soldărilor sunt de până la 50 la sută.
Reduceri false
Cu toate că reducerile sunt anunţate cu surle şi trâmbiţe, în unele magazine, dacă cunoşti preţurile ce erau afişate înaintea reducerilor, poţi să îţi dai seama că soldările sunt de fapt praf în ochi. Spunem asta deoarece, dacă eşti puţin atent descoperi că, deşi reducerile sunt chiar şi de 70 la sută (pe etichete), românul tot găseşte o modalitate să trişeze. Adică preţurile vechi înscrise şi tăiate sunt mai mari decât cele la care se vindeau produsele în realitate în urmă cu o lună. Astfel că reducerile nu sunt de fapt chiar atât de mari. Şi oricum deocamdată reducerile oferite de magazinele noastre nici nu se compară cu cele din străinătate, unde poţi să achiziţionezi produse de firmă de foarte bună calitate la aceleaşi preţuri sau poate chiar mai bune.
Şi second-hand-urile practică soldări
Unii arădeni sunt încântaţi de reducerile de preţuri, însă alţii nu: „Întotdeauna când aud că sunt reduceri de preţuri vin prin magazine să îmi iau haine, însă întotdeauna mă trezesc cumpărând produse de proastă calitate, pentru că astea mai rămân şi se dau la reducere…”, ne-a spus o doamnă care a venit la cumpărături într-un magazin din centru. „Sunt mulţumită că pot să fac cumpărături la reduceri de preţ. Poţi achiziţiona produse de bună calitate la preţuri accesibile şi îmi prinde bine pentru garderoba mea, pentru că sunt studentă şi nu prea am bani ca să îmi cumpăr ceva foarte scump. Şi am observat că anul acesta parcă reducerile sunt mult mai mari decât în anii trecuţi”, ne-a spus Ana Iosim – o studentă din Arad.
Vânzătorii din magazine spun că produsele la reducere se vând ca pâinea caldă. „De când au început soldările, zilnic magazinul este plin şi vindem de zeci de milioane…”, ne-a spus o comerciantă.
Interesant este că, în această perioadă până şi second-hand-urile au reduceri la produse. Astfel că în acest gen de magazine, cu 30 de lei poţi să îţi cumperi câteva rânduri de haine.
În majoritatea magazinelor reducerile sunt anunţate până la sfârşitul lunii martie.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro