Cetatenesti

?Cainii nu se cresc in apartament!?

29.01.2007 ⋅ 0 comentarii

De curând, ministrul sănătăţii, celebrul domn Nicolaescu a propus adoptarea unei legi prin care nici un posesor de animale de casă nu mai are voie să-şi crească pisica ori căţelul în apartament fără acordul scris al tuturor locatarilor. Întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Sunteţi de acord ca pentru a creşte un animal de casă, să primiţi acordul scris al vecinilor dumneavoastră?” Iată ce ne-au răspuns oamenii cu care am stat de vorbă:

Bogdan Cristian, reprezentant vânzări: „Nu sunt de acord. Eu cred că aş putea să cresc şi un elefant în apartament, atâta timp cât e al meu, nu văd de ce ar deranja pe alţii. Eu îl hrănesc, eu îl scot la plimbare şi eu îl cresc. Eu unul am căţel, e al doilea, căci primul mi l-au otrăvit vecinii!”
Petre Bran, instalator: „Eu locuiesc la casă. Şi, nu aş avea nimic împotrivă cu cei care îşi cresc animalele la bloc, nu m-ar deranja. Fiecare e liber să facă ce pofteşte.”
Faur Viorel, barman: „Eu cred că are dreptate ministrul sănătăţii. Animalele nu se cresc la bloc, au ele locul lor unde ar trebui ţinute. Îmi plac animalele dar nu să le cresc la bloc, într-o cameră. Dacă e vorba de papagali sau peşti, nu am nimic împotrivă. Aceştia nu fac mizerie şi gălăgie, în schimb o pisică sau un căţel, sunt dezastru…”
Anonim: „Da, are dreptate ministrul. Eu una nu sunt de acord cu animalele la bloc. Ele se cresc la casă, la curte, acolo e viaţa lor. Am vecini care mai au câte un căţel sau o pisică. Sincer nu mă deranjează, să facă cine ce vrea, dar, oricum nu e sănătos pentru stăpâni!”
Hila T., pensionar: „Sigur că sunt de acord. Dacă animalele deranjează liniştea vecinilor, nu văd de ce aceştia nu ar avea ceva de spus. Un căţel nu se creşte la bloc. Aceste animale sunt pentru curte, acolo se simt în largul lor. Eu am o vecină care are căţel, dar îl ţine mai mult pe afară, numai noaptea îl bagă în casă, să doarmă. Aşa că, nu mă deranjează, nu face gălăgie, nu face mizerie!”
Mihai, pensionar: „În măsura în care deranjează vecinii, consider că ar trebui să existe un acord din partea acestora. La casă, e cu totul altă situaţie. Locuiesc la bloc şi am vecini care au câini. Sincer, pe mine personal nu mă deranjează cu nimic.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A. Stoica, C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro