Cetatenesti

?Nu ne simtim in siguranta?? - sunt de parere aradenii

02.02.2007 ⋅ 0 comentarii

De câte ori ne-am pus următoarea întrebare: „Sunt în siguranţă atunci când ies din locuinţă?” Ei bine, riscul să ni se întâmple ceva rău există, fie că e zi, fie că e noapte, deoarece oameni răi sunt la tot pasul. Viaţa în sine este un risc. În acest context, întrebarea din sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Vă simţiţi în siguranţă pe străzile din Arad? Credeţi că organele de ordină publică îşi fac cum trebuie datoria?”

Ileana Vlaj, studentă: „Nu prea mă simt în siguranţă. Eu una am şi păţit-o o dată. Eram pe faleză cu o prietenă de-a mea şi s-au luat nişte băieţi tineri de noi. M-au împins, m-au înjurat, ne-au vorbit foarte urât. Păi cum e posibil aşa ceva? O să ajungem să nu mai avem curajul să ieşim din casă. Seara, la fel, e pericolul şi mai mare!”
Corina Faur, casnică: „În ceea ce mă priveşte pe mine personal, da, mă simt în siguranţă. Nu am avut niciodată probleme, din fericire. Am auzit însă cazuri în care au fost agresaţi în plină zi! Nu ştiu ce să zic, ar trebui poate ca cei în măsură să se implice ceva mai mult în activitatea lor.”
Crişan Rodica, pensionară: „Da, mă simt în siguranţă. Oraşul este luminat, îmi place foarte mult. Eu una ies şi noaptea să mă plimb prin centrul oraşului şi e chiar linişte. Nu-mi vine să cred! Altă dată vedeai în plină noapte cum se spărgeau geamurile de la cabinele telefonice ori grupuri de tineri care îşi împărţeau pumni. Acum în schimb, este mult mai linişte!”
Anonim: „Dacă ar fi să vă răspund la această întrebare ar însemna să vorbesc câteva zile într-una. Ştiţi şi dumneavoastră că nu îşi face nimeni datoria în ţara asta. De exemplu, eu locuiesc în zona Staţiei CFR. Mai are rost să vă spun ce nebunie e pe acolo?!
Mihai. V., pensionar: „Da, mă simt în siguranţă. Eu cred că organele de ordine publică sunt la datorie ori de câte ori este nevoie.”
Lazăr Gavril, muncitor: „Nu prea îşi fac datoria. Eu unul niciodată nu i-am văzut la datorie pe cei care se ocupă cu ordinea publică. Am fost într-o zi la piaţă şi am rămas fără portmoneu, mi-au furat toţi banii. Unde au fost în acele momente oamenii de la pază?!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Untaru, Ana-Maria Stoi ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro