Cetatenesti

Aradenii ? neincrezatori in firmele de asigurari

19.02.2007 ⋅ 0 comentarii

De la 1 martie 2007, asigurările particulare de sănătate devin accesibile tuturor românilor. În acest context, întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Aveţi încredere în aceste asigurări? V-aţi face o astfel de asigurare?” Iată ce ne-au răspuns trecătorii cu care am stat de vorbă:

Asaloş Dumitru, inspector de calitate: „Eu ştiu că sunt deja firme particulare care se ocupă cu aceste asigurări de sănătate. Nu ştiu ce să vă zic, teoretic nu aş avea încredere în ei. Dar, pot spune că e un lucru binevenit pentru arădeni. În ultima perioadă au răsărit foarte multe firme care se ocupă cu asigurările, şi părere mea este că arădeanul va opta pentru acestea care s-au impus deja, nu pentru cele care vor veni. Nu există suficientă credibilitate!”
Vasile, sculptor: „Eu unul nu am încredere şi nici nu îmi voi face nici un fel de asigurare. Nici nu mi-am făcut până acum niciodată, cu atât mai mult să încep să cotizez unei firme de care nu ştiu nimic!”
Anonim: „Deocamdată nu am încredere. Nu pot să risc, să văd ce oferte vor fi şi poate ne vor convinge să ne facem o astfel de asigurare. Dar, aşa pe neştiute, nu cred că ar accepta cineva să-şi facă vreo asigurare, ţinând cont şi de tarife, care bănuiesc că vor fi destul de mari.”
Ronco Francisc, pensionar: „Mai întâi să vedem ce o să ofere aceste asigurări, care sunt ofertele. De exemplu, ca şi un contract, întâi omul trebuie să-l citească, să-l studieze şi abia apoi să fie de acord cu el. Aşa se întâmplă şi aici, să vedem ce ne oferă şi abia apoi poate ne vom face o astfel de asigurare!”
Chitic Ioan, pensionar: „Păi deocamdată nu aş şti ce să vă răspund. Să apară şi să vedem ce presupune. Dacă şi alţi pensionari îşi vor face, probabil că voi opta şi eu pentru o astfel de asigurare!”
Iana Gheorghe, pensionar: „Bine ar fi să fie bine, dar cred că masa de jos are întotdeauna de suferit. Nu ştiu ce să vă zic, sincer nu prea am încredere în astfel de firme, nu cred că îmi voi face… La cum merg lucrurile la ora actuală în ţara noastră, mă îndoiesc să fie bine. Din păcate nu mai avem încredere în nimeni, toţi ne mint!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A. Stoica, C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro