Cetatenesti

Piata Mihai Viteazul asteapta modernizarea

19.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Scandalul cu Piaţa Mihai Viteazul este unul arhicunoscut de toţi arădenii. Primăria ar dori să construiască acolo un centru comercial ultramodern, în timp ce oamenii care îşi câştigă pâinea din comercializarea produselor în piaţă consideră utopic proiectul.
Însă până se va finaliza, într-un fel sau altul această problemă, Piaţa Mihai Viteazul a intrat într-un proces de… modernizare, care cuprinde bazarul. Săptămâna trecută s-a trecut la demontarea meselor şi gheretelor care ocupau partea centrală din piaţă. Chiar dacă au fost discuţii mai aprinse la un moment dat, până la urmă operaţiunea s-a desfăşurat normal, astfel că toată suprafaţa a fost eliberată, iar zona arată cam ca o locaţie părăsită. Nu e chiar părăsită pentru că în magazinele de cărămidă care „străjuiesc“ locaţia negustoria se desfăşoară şi acum, chiar dacă clienţii sunt cu mult mai puţini.
„Noi am rămas să vindem în continuare. Dacă am fi avut şi noi doar o masă închiriată sau o gheretă acolo, nu eram astăzi în piaţă. Oricum, la câţi clienţi avem… Lumea cred că ştie că piaţa a fost închisă şi nu mai vine până aici. Mai vindem totuşi câte ceva. Însă parcă este cu totul altceva acum faţă de forfota de dinainte“, ne-a spus A.M., unul dintre puţinii comercianţi rămaşi „la datorie“ în piaţă.
Oamenii care vin la piaţa agro-alimentară mai trec şi până în bazar să vadă cam ce se întâmplă. Cei mai mulţi nu cumpără, ci doar se interesează de soarta bazarului. „Am venit să văd cum e cu piaţa. Nu cumpăr nimic că nici nu prea am ce să cumpăr şi, în plus, sunt pensionară, nu prea cumpăr eu de îmbrăcat, toţi banii mi se duc pe medicamente, mâncare şi cheltuieli. Dar am vrut să văd cum stau lucrurile şi ce se va întâmpla aici. Eu sper să-i lase pe oamenii ăştia să câştige şi ei o pâine cinstită“, ne-a spus Ioana Pascotă, o doamnă aflată doar în trecere prin piaţă. 
În ceea ce priveşte bazarul, „săptămâna viitoare vor începe lucrările de modernizare efective. Se va sparge cimentul şi se va înlocui cu pavele, apoi se vor monta mese noi. Sper să facă treabă bună şi, mai ales, să termine cât mai repede posibil“, ne-a informat A.M.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Herţa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro