Cetatenesti

Aradenii ? mari consumatori de fructe si legume

15.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Căldura care s-a înregistrat în ultima perioadă presupune un alt regim alimentar decât cel cu care eram obişnuiţi până acum, şi anume: consumul mult mai bogat de fructe, legume, şi sucuri naturale. În acest context, întrebarea din sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Dumneavoastră obişnuiţi să mâncaţi sănătos, mai ales în aceste luni de vară? Bugetul vă permite să vă cumpăraţi cât mai multe fructe şi legume?” Iată ce ne-au răspuns arădenii cu care am stat de vorbă:

Anonim: „Pentru mine berea este cel mai bun fruct, atât iarna, cât şi pe timp de vară. Când mi-e sete, beau o bere, nu un suc natural. Când mi-e poftă de un măr, iau tot o bere…aşa e cel mai bine!”
Kurunczi Elisabeta, contabilă: „Sunt bolnavă de diabet, aşa că vreau nu vreau în permanenţă sunt supusă unui regim alimentar foarte strict. Mănânc foarte des fructe, în special mere şi grapfruit. De asemenea, consum şi multe lichide. Costă, dar nu avem ce face… sănătatea noastră merită orice sacrificiu.”
N.I.: „Consum foarte multe lichide, mai ales în perioada de vară. Organismul cere, şi medicul prescrie foarte multe sucuri naturale. Sunt sănătoase dar şi scumpe. Preţul acestora ne cam golesc buzunarele.”
Neagu Eugenia, pensionară: „La vârsta mea sunt obligată să mănânc cât mai multe fructe şi legume, nu am ce face. În limita posibilităţilor bineînţeles. Grapfruit mănânc cel mai des, cam unul la zi, legume la fel. Cheltuim foarte mulţi bani pe ele, dar nu avem încotro!”
Drăgulele Ioan, operator: „Mănânc foarte multe mere, banane…mai ales acum vara. E indicat din câte ştiu eu, altfel ne deshidratăm pe aşa călduri. Mai rău e cu sucurile naturale, eu nu prea mă împac cu ele, prefer Pepsi sau Cola, deşi sunt conştient că nu sunt foarte sănătoase. Cât despre buget, nu prea îmi permite, dar ne încadrăm în limita posibilităţilor.”
Tusar Gheorghe, mecanic: „Obligatoriu trebuie să consumă cât mai multe fructe. Eu unul mănânc mere, pere şi struguri mulţi în lunile astea de vară. Costă foarte mult, dar decât să stricăm banii mai apoi pe medicamente, mai bine îi investim în sănătate, aşa putem preveni şi îmbolnăvirea.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro