Stire

La Vărşand - Turci şi iraqieni ascunşi printre mobilă

08.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, ascunşi într-un automarfar încărcat cu mobilă, 11 persoane, cetăţeni turci şi irakieni, opt dintre ei fiind la a doua tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat în această săptămână.

Cetăţeanul turc, Serhat Y., în vârstă de 28 de ani,  s-a prezentat la ieşirea din ţară la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, la volanul unui autocamion încărcat cu mobilă din Turcia pentru o firmă din Olanda.

În timp ce verificau vehiculul, poliţiştii de frontieră au observat că, deşi sigiliul aplicat pe remorcă era intact, cablul care lega prelata era lărgit, aspect ce a trezit suspiciuni cu privire la conţinutul încărcăturii.

Drept urmare, poliţiştii au trecut la un control mai amănunţit, în urma căruia au fost descoperite, ascunse printre cutiile cu mobilă, unsprezece persoane care încercau să iasă ilegal din România, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

Grupul era format din nouă  cetăţeni turci şi doi irakieni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 ani. Migranţii au intrat legal în România, în cursul lunii trecute, prin diferite puncte de trecere a frontierei şi intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din spaţiul Schengen.

În cadrul cercetărilor preliminare, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre modul în care cetăţenii  turci au ajuns în automarfar.

Cei în cauză sunt acum cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei. Totodată, cercetările sunt continuare în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupurilor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro