Stire

La Nădlac - Ţigări de peste jumătate de milion de euro

12.09.2008 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, într-un TIR ce transporta croissante din Grecia pentru o firmă din Belgia, peste 460.000 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare totală de peste 650.000. euro. 

Ieri dimineaţă în jurul orei 6.00, un automarfar condus de un cetăţean german a ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Conform documentelor, şoferul transporta 11.012 kg de croissante din Grecia pentru o societate comercială din Belgia.

Poliţiştii au trecut la un control mai amănunţit al mărfii, în urma căruia au fost descoperite în compartiment, alături de cutiile de croissante, peste 460.000 pachete de ţigări, marca „Richman” şi „Palace” ambalate în cutii cu inscripţia Croisant.

Cel care se afla la volanul automarfarului, Mark M., în vârstă de 37 de ani, a declarat autorităţilor că nu ştia despre existenţa ţigărilor, a căror valoare pe piaţă se ridică undeva la suma de 2.300.000 lei, adică aproximativ 650.000 euro.

„Acesta este cel de-al doilea transport de ţigări de contrabandă depistat în cursul lunii septembrie la frontiera arădeană.  În 4 septembrie, polţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au găsit ascunse într-un TIR încărcat cu struguri, peste 350.000 pachete de ţigări ”, a declarat agent de poliţie Mihaela Leş, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Întreaga cantitate de ţigări va fi predată inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, care vor ridica ţigările în vederea confiscării şi vor stabili totodată sancţiunea contravenţională conform normelor legale în vigoare. În premieră la vămile arădene va fi confiscat şi TIR-ul.

Totodată, poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea depistării persoanelor implicate.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro