Stire

Filarmonica la v?rsta amintirilor

03.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Deschiderea festivă a Stagiunii Aniversare a Filarmonicii de Stat Arad a avut loc aseară în prezenţa actualilor membrii ai instituţiei, a publicului şi a presei. La eveniment, invitaţi de onoare au fost atât foştii membrii ai filarmonicii şi familiile acestora, cât şi persoane de ale căror nume este legată istoria muzicală a oraşului nostru precum directoarea Rodica Tălmaciu, Dorin Frandeş, Gheorghe Sabău etc. Cu această ocazie a fost vernisată expoziţia de afişe şi obiecte reprezentative pentru viaţa muzicală a Aradului. Un motiv central al acestei expoziţii îl reprezintă pianul la care, în 1846, a concertat Franz Liszt în timpul vizitei sale în Arad. De asemenea, pot fi admirate numeroase afişe care dovedesc tradiţia muzicală a oraşului. Pe afişe se regăsesc nume precum Ştefan şi Valentin Gheorghiu, Nicolae Brânzeu şi Nicolae Boboc sau Mariana Nicolesco.

Aşa cum am anunţat deja, la aniversarea celor 60 de ani de la înfiinţarea instituţiei muzicale arădene, conducerea Filarmonicii de Stat a decernat post mortem titlul de membru de onoare întemeietorilor Nicolae Boboc şi Nicolae Brânzeu. Cele două diplome au fost înmânate famililor celor doi, prezente, de asemenea, la eveniment.

 Publicul a asistat apoi la un concert deosebit al cărei solistă a fost pianista de talie internaţională Dana Borşan, acompaniată de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Arad condusă de maestrul Petru Sbârcea. Au fost interpretate partituri îndrăgite din creaţia compozitorilor Johannes Brahms, Bela Bartok  şi George Enescu

Sursa: Glasul Aradului

Autor: (C.L.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro