Stire

Permise şi certificate de ?nmatriculare noi, p?nă ?n decembrie

04.10.2008 ⋅ 0 comentarii

ncepând de luni, se vor elibera noile permise şi certificate de înmatriculare, care vor fi emise treptat până la sfârşitul lunii decembrie şi în judeţul Arad.

Noul permis de conducere, realizat pe suport de policarbonat, va avea datele înscrise prin gravare laser, fiind aproape imposibil de falsificat, în condiţiile în care vor exista mai multe elemente de securitate, ţinute „la secret”. De altfel, permisele vor fi realizate în conformitate cu directivele europene iar arădenii le vor primi la domiciliu, prin intermediul serviciilor poştale, până la sfârşitul anului, iar din 2009, acestea vor fi livrate cu serviciile de curierat rapid. În  cazul expirării, cetăţeanul va primi o dovadă valabilă 15 zile, care însă nu va mai putea fi prelungită.

Cât despre noile certificate de înmatriculare, ele vor avea mai puţine date înscrise decât cele vechi, un cod de omologare comunitară, două rubrici în care vor putea fi înscrişi atât proprietarul, cât şi titularul certificatului. O altă noutate va fi că pe noile certificate de înmatriculare nu va mai fi trecut anul producţiei autovehiculului, ci data primei înmatriculări a acestuia.

Este de precizat faptul că, costurile documentelor vor rămâne aceleaşi, iar taxa de livrare a acestora nu va fi achitată de deţinător.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro