Stire

Scandal la Şcoala Generală nr. 22 - Copii retraşi de la cursuri din cauza ?nvăţătoarei

09.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Un scandal a izbucnit, ieri, în învăţământul din Arad, între părinţi şi învăţătoarea responsabilă cu o clasă din cadrul Şcoalii Generale nr.22. Conflictul a început în momentul în care prima învăţătoare a fost schimbată, părinţii fiind nemulţumiţi de atitudinea noului cadru didactic.

Astfel, în cursul dimineţii de ieri, părinţii au decis să îşi retragă copiii de la cursuri, sala de clasă rămânând aproape goală (doar cinci elevi se mai aflau în bănci). Motivele sunt destul de grave, după cum apreciază părinţii. Aceştia susţin că noua învăţătoare le vorbeşte copiilor despre chestiuni paranormale, nicidecum despre lecţii specifice vârstei. Însă ceea ce a „umplut paharul” e faptul că învăţătoarea ar fi fost surprinsă strigând la elevii săi.

De asemenea, sunt mărturii despre copiii care au fost văzuţi plângând în clase, iar învăţătoarea, încercând să-i calmeze, le spunea că vor veni şoriceii să le culeagă lacrimile. La asemenea cuvinte, copiii s-au speriat şi mai tare. Pe de altă parte, părinţii susţin că, copiii lor vin stresaţi acasă şi nu le mai face nici o plăcere să asiste la     cursuri, iar „stilul didactic” inedit al învăţătoarei nu poate fi justificat decât de probleme psihice.

Fiind în cunoştinţă de cauză (cum că învăţătoarea ar preda lecţii de fenomene paranormale), Iustin Barna, directorul adjunct al Şcolii Generale nr. 22,  declară că „situaţia este foarte delicată. Conform legii, am trimis-o pe doamna să-şi facă testele psihice şi am ajuns la concluzia că este aptă să predea”. Cât despre Marius Gondor, inspector şcolar general IŞJ Arad, acesta susţine că nu ştie de nici o lecţie paranormală. „La Şcoala Generală nr. 22 a fost de fapt un conflict între noua învăţătoare şi părinţii elevilor din clasa ei. Ea are toate dreputurile de a preda, dosarul ei fiind complet. Ce pot să spun e că directorul şcolii are tot dreptul de a schimba o învăţătoare de la o clasă la alta, pentru a dezamorsa conflictul dintre părinţi şi cadrul didactic”, declară Gondor.

Inspectorul general mai precizează faptul că părinţii nu au de unde să fie siguri de lecţiile paranormale predate de către învăţătoare, iar dacă aceasta are într-adevăr un comportament neadecvat, va fi sancţionată conform legii. Oricum ar fi, direcţiunea şcolii ar trebui să găsească o soluţie de urgenţă.

Astăzi, părinţii doresc să protesteze în faţa şcolii, în încercarea de a convinge direcţiunea de a o reînlocui pe actuala învăţătoare cu vechea dăscăliţă. Până la luarea unei decizii, părinţii nu îşi vor mai lăsa copiii să participe la cursuri.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro