Stire

Trist, dar adevărat - 8.000 de oameni din Curtici sunt... fără ambulanţă

10.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Ambulanţa lipseşte cu desăvârşire din oraşul Curtici, chiar dacă aici locuiesc aproximativ 8.000 de oameni. Curticenii au fost la un pas de a avea o ambulanţă în zonă, însă în mod surprinzător medicii au refuzat categoric, numai din motive de ei ştiute, salvarea primită de la Ministerul Sănătăţii, pentru care nu ar fi trebuit să plătească nimic. Conducerea staţiei de ambulanţă consideră că medicii sunt incompetenţi dacă au refuzat ambulanţa.

Scandalul legat de lipsa ambulanţei a izbucnit în urmă cu un an, odată cu privatizarea cabinetelor medicale, când serviciul de ambulanţă care exista în oraşul Curtici s-a desfiinţat. Autorităţile locale spun că vina le aparţine medicilor care au cumpărat toate cabinetele medicale şi nu au mai lăsat niciun spaţiu pentru staţia de ambulanţă pentru care primăria ar fi dorit să intre în parteneriat. Astfel, ambulanţa trebuie să vină de la Arad, adică de la 20 de km depărtare, iar dacă mai are ghinion trebuie să aştepte şi la trei  bariere, ajungând chiar şi după 45 de minute de la solicitare, când poate fi mult prea târziu pentru pacient.

Medicii nu vor să comenteze acest aspect. Contactaţi telefonic, doi dintre aceştia au refuzat să stea de vorbă cu presa.

„La Curtici, în cursul acestui an, le-am propus să le dau o ambulanţă, iar ei au refuzat categoric.  Motivul invocat a fost că ei nu vor să lucreze pe maşini. Au făcut afirmaţia că nu le este utilă deoarece  maşina nu are targă. Este ridicol, deoarece nu targa este dotarea de bază a ambulanţei. Dacă ei aveau acolo această ambulanţă puteau să intervină în cazurile de urgenţă. Au refuzat maşina în condiţiile în care toate cheltuielile erau suportate de noi”, a declarat Roberto Schill, managerul Serviciului de Ambulanţă Arad.

Până când situaţia curticenilor se va rezolva, oamenilor nu le rămâne decât să spere că nu vor avea nevoie de ambulanţă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro