Stire

Primăria a am?nat procesul primarului

10.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Procesul  în care primarul Aradului, Gheorghe Falcă este acuzat de fapte de corupţie  a fost  amânat din nou. Spre surprinderea multora, la proces a participat de acestă dată şi inculpatul. Amânarea a intervenit din cauza avocatului din Timişoara al Consiliului Local al Municipiului Arad, pe care procurorii l-au considerat drept parte vătămată.  În sală, alături de Gheorghe Falcă şi-au făcut apariţia  şi alţi doi inculpaţi: Radu Vasil şi Francisc Demeter, Flora Popa fiind singura care a lipsit de la înfăţişare.

Judecătorul a decis amânarea procesului pe data de 24 octombrie la ora 9.00. Motivul invocat de Laura Lazăr a fost absenţa motivată de la proces a reprezentantului părţii vătămate. Prezenţa acestui avocat fiind necesară în derularea procesului. Amintim că avocatul timişorean,  Viorel Paşca, a lipsit însă şi la penultima înfăţişare. Tot ieri s-a discutat şi despre amenda dată la ultima înfăţişare avocatului inculpaţilor Francisc Demeter şi Radu Vasil. În urma contestaţiei, aceasta a fost revocată, reprezentantul avocatului demonstrând că în calitate de substituent a ajuns la judecată atunci, însă cu întârziere. 

Falcă, atacat cu bandaje

În faţa Tribunalului Arad, la fel ca acum două săptămâni, un grup de aproximativ 20 de tineri, care şi-au revendicat apartenenţa la organizaţia de tineret a PSD, a demonstrat pentru a solicita instaurarea justiţiei, cerând demisia primarului. Tinerii au mărşăluit cu pancarte pe trotuarul din faţa Tribunalului, pentru a evita să răspundă în faţa organelor de ordine pentru că nu au avut aprobare pentru un miting autorizat. Cei prezenţi au avut capetele bandajate sau au prezentat bandaje pe mâni sau picioare, în semn de solidaritate, au spus ei, cu liderul sindical din Primărie care ar fi fost agresat de Gheorghe Falcă. „Rolul acţiunii de astăzi este de solidarizare, mai precis episodul doi al solidarizării tineretului PSD cu cetăţenii. Prin această acţiune dorim, încă o dată, să tragem semnalul de alarmă asupra faptului că domnul preşedinte Traian Băsescu, prin faptul că este apropiat de domnul Falcă şi Partidul Democrat-Liberal, din păcate fac presiuni politice asupra actului justiţiei. Sperăm ca justiţia să se trezească, să fie egală pentru toată lumea iar faptul că tinerii sunt bandajaţi reprezintă ameninţarea şi, am înţeles, chiar lovitura pe care a primit-o reprezentantul de la sindicate care a avut acum două zile o întâlnire cu domnul Falcă. Deci suntem solidari şi cu domnul de la sindicate”, a declarat Adrian Tincu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD Arad, organizatorul acţiunii. Tincu a purtat discuţii cu un echipaj de jandarmi, încercând să-i convingă că tinerii se plimbă pe stradă şi au dreptul să poarte asupra lor orice, fără a fi nevoie de solicitarea unei aprobări.

Gheorghe Falcă s-a întâlnit cu tinerii protestatari, cu care a avut un scurt schimb de replici. Primarul i-a întrebat de ce nu sunt la şcoală, la care a primit răspunsul că unii sunt studenţi iar alţii au ore după-amiaza. Adrian Tincu a promis că acţiunea va continua şi la alte termene de judecată ale dosarului Elecon.

Claudia Untaru

Sorin Trocan

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro