Stire

Caz de trichineloză la Galşa

24.10.2008 ⋅ 0 comentarii

Carnea infestată urma să fie consumată la o nuntă

Inspectorii sanitari-veterinari au depistat un caz de trichineloză în localitatea Galşa înainte ca produsele din animalul infestat să fie consumate la o nuntă. Cazul a fost depistat în urma examenului trichineloscopic efectuat de către medicul veterinar de la C.S.V.S.A Pâncota.

Porcul a fost infestat cu parazitul Trichinella spiralis din cauza şobolanilor, drept pentru care inspectorii sanitar-veterinari au procedat la deparazitatea gospodăriilor în special a locurilor unde se cresc animale şi unde sunt depozitate produse agricole. Pentru siguranţă, aceste gospodării vor trebui deparazitate periodic. Pentru evitarea transmiterii bolii, carnea şi organele au fost confiscate şi distruse la incineratorul D.S.V.S.A Arad.

„D.S.V.S.A Arad atrage atenţia din nou cetăţenilor din Arad că pentru a preveni îmbolnăvirea cu trichineloză este necesar examenul cărnii de porc rezultată din sacrificarea porcinelor în gospodărie. Examenul trichineloscopic se poate face la toate Circumscripţiile Sanitare- Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor din  judeţ. Consiliile locale au de asemenea, obligaţia de a efectua deparazitări periodice în toate locaţiile de interes public şi de a colecta, depozita şi transmite la incinerare toate cadavrele de animale de pe raza localităţilor, inclusiv a cadavrelor de rozătoare“ , a declarat Viorel Agud, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro