Stire

Forţa de muncă din construcţii va fi subvenţionată

07.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Pentru stimularea ocupării locurilor de muncă temporare, pentru lucrări de inters public, cum sunt contrucţiile şi reabilitările drumurilor, clădirilor şi alte lucrări pentru dezvoltarea comunităţilor locale, se vor acorda subvenţii pentru cheltuielile cu forţa de muncă. Subvenţionarea cheltuielilor cu forţa de muncă se va face doar în cadrul unor programe, care au ca scop ocuparea temporară a forţei de muncă din rândurile şomerilor.


Aceste subvenţii vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi din alte surse alocate conform legii. Activităţile care vor putea fi subvenţionate vor fi doar cele desfăşurate de autorităţi publice locale sau de angajatori, în baza contractelor încheiate cu autorităţile administraţiei publice locale, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind achiziţiile publice. Perioada de acordare a subvenţiilor este de cel mult 12 luni, pentru fiecare persoană încadrată din rândul şomerilor, cu contract individual de muncă pe perioada de cel mult 12 luni. Astfel, în perioada 1 aprilie - 31 octombrie, cuantumul lunar al subvenţiei pentru fiecare persoană încadrată cu contract individual de muncă din rândul şomerilor va fi de 70% din salariul de bază minim brut pe ţară.
O a doua tranşă de oportunităţi de subvenţionare va începe pe 1 noiembrie, continuând până pe 31 martie şi va cuprinde un salariu de bază minim brut pe ţară, la care se adaugă contribuţiile de asigurări sociale datorate de angajatori, aferente acestuia.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra_Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro