Local Sport Stire

MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI la ediția a IX-a

07.11.2019 ⋅ 0 comentarii

Evenimentul MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI propune următoarele curse pentru data de 16 noiembrie 2019:

  • Maraton – 42,195 km;
  • Semimaraton Moșion Gheorghe– 21,097 km;
  • Ştafetă Maraton – 42,195 km;
  • Cros – 7 km;
  • Cros Feroneria – 0,7 km.

Cursa de semimaraton poartă numele lui Moșion Gheorghe (1933-2015), alergătorul amator care a fost o sursă de inspirație pentru o mulțime de apropiați ai sportului. 

Ca element specific acestui eveniment, doar în Arad participanții la cursele mari (maraton, semimaraton) pot alege, la înscriere, între șase medalii cu următoarele simboluri:

  • Cetatea Aradului;
  • Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare;
  • Mănăstirea Hodoș-Bodrog;
  • Palatul Administrativ din Arad;
  • Hartă simbolică România la 100 de ani;
  • Maraton Arad – concept 3D realizat de către graficianul arădean Florian Matei.

Timpii limită de parcurgere a traseului sunt:

  • 20 minute - Crosul Feroneria 0.7 km;
  • 1,5 ore - Cros 7 km;
  • 3,5 ore – Semimaraton;
  • 6 ore - Maraton și maraton ștafetă.

Regulamentul general poate fi găsit pe site-ul www.maratonarad.ro unde se și pot face înscrierile la acest eveniment.

TRASEUL

Maraton / Semimaraton / Maraton ștafetă / Cros 7 km

Startul se va da din fața Primăriei Municipiului Arad. Traseul poate fi văzut accesând link-ul: https://www.plotaroute.com/route/692822. Traseul acesta se parcurge o dată (Cros 7 km), de 3 ori (semimaraton) și de 6 ori (maraton).

Crosul Feroneria - 0,7 km

Startul se va da din fața Primăriei Municipiului Arad. Traseul poate fi văzut accesând link-ul: https://www.plotaroute.com/route/693412

LIMITA DE VÂRSTĂ PENTRU PARTICIPARE LA CURSE

Crosul Feroneria - 0,7 km - fără limită de vârstă

Copiii cu vârstă mai mică de 10 ani vor fi însoţiţi de către un părinte/adult în cursă, persoană care de asemenea se poate înscrie la această probă şi primeşte număr de participare;

Cros 7 km - peste 14 ani

Sunt invitați să se înscrie la această cursă persoane cu vârstă minimă de 14 ani, împliniţi până la data de 15.11.2019.

Semimaraton / maraton / maraton ştafetă - peste 18 ani

Se pot înscrie la această probă persoane cu vârsta minimă de 18 ani, împliniţi până la data de 15.11.2019.

PREMII

Se vor premia primii trei alergători, de la fiecare cursă cronometrată, atât la feminin, cât și la masculin. Ca în fiecare an sunt încurajați profesorii de sport și antrenorii să mobilizeze cât mai multe persoane și de a promova astfel alergarea pentru sănătate. Cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurși de către cei mentoraţi vor fi premiați ulterior evenimentului. De asemenea, se vor acorda premii și pentru cluburile, instituțiile, companiile, structurile de învățământ cele mai implicate în alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurși de către reprezentanții acestora. În cadrul evenimentului se vor premia și cei mai ingenioși alergători din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

PARTENERI

MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI – 2019 este un eveniment sprijinit de către numeroși parteneri locali precum și de către sponsorii: FERONERIA, ARED, YAZAKI,  WEBASTO, VEGAN TIME, PROMUN, POLICLINICA TURCIN, MULTICO, SLIM LINE INFRATRAINER, COFICAB ȘI APTIV.

Compania Feroneria Prod, sponsorul principal al ediției din acest an, va avea, în ziua evenimentului, activități surpriză și premii pentru toate vârstele.

De asemenea, contribuie la organizarea acestui eveniment echipa PROMOVEAZĂ SPORTUL, coordonată de către Cristina Anamaria Nistor, prin proiectul sprijinit de către Corpul European de Solidaritate.

Doritorii de mișcare se pot alătura echipei Experiența Multisport la alergările de grup din fiecare săptămână. Punctul de întâlnire este platoul de pe faleza Muresului din spatele Palatului Cultural Arad, lângă monumentul dedicat martirilor luptei anticomuniste, ora 19:00, în fiecare joi.

MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI este organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport la inițiativa lui Sorin-Victor Roman.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro