Național Stire

Doi români au ajuns la polul frigului din Siberia, localitatea Oymyakon, cu o mașină românească

09.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Soţii Attila şi Kinga Bertici au ajuns, joi, la polul frigului din Siberia, localitatea Oymyakon, după o expediţie de patru săpămâni şi peste 11.000 de kilometri, ei afirmând că sunt primul echipaj din România care face acest lucru cu o singură maşină românească, conform Agerpres.

"Am reuşit! După 11.500 de kilometri am ajuns la polul frigului la Oymyakon, Siberia. În plină iarnă, un singur echipaj cu maşină românească: Dacia!", au transmis aceştia, pe pagina de socializare. 

Soții Bertici au plecat din Satu Mare pe 12 decembrie pe un traseu periculos, cu distanţe foarte mari între localităţi. Ei au dormit în maşină, la pensiuni şi la oamenii care i-au primit.

"În depresiune am întâmpinat minus 50 de grade (confirmat ulterior şi de localnicii din TomTor). Maşina a început să se comporte foarte ciudat sub minus 43 de grade. Semnal la telefon nu aveam deloc, la minus 47 maşina pur şi simplu a vrut să se ridice în aer ca şi un elicopter. Numai frrrrr, drrrrr, zgomote fâşâitoare, nu am ştiut ce se întâmplă, am prins un deal unde temperatura a fost de minus 40, totul a redevenit normal. După care iar minus 48 şi maşina iar a vrut să se rupă", a precizat Attila Bertici, conform aceleiași surse. 

Insta... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro