Național Cultura Religie Stire

”Cel mai frumos şi mai convingător discurs despre dragoste este îmbrăţişarea!” – Părintele Dumitru Stăniloae

21.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Chiar dacă astăzi, 21 ianuarie, este ”Ziua internațională a îmbrățișărilor” (și bine că este, chiar și numai pentru a ne reaminti de puterile miraculosului gest al îmbrățișării), găsim potrivit a o lega de ziua de ieri, 20 ianuarie, declarată drept cea mai deprimantă zi a anului 2020. De ce? Poate tocmai pentru că ziua de astăzi vine și pune pansament celei de ieri. De aici și cuvântul atât de drag al Părintelui Dumitru Stăniloae ales ca titlu: ”Cel mai frumos şi mai convingător discurs despre dragoste este îmbrăţişarea!”

Psihologul britanic Cliff Arnal, analizând o serie de factori, a considerat că ”depresia colectivă” din a treia zi de luni din an ar fi cauzată de scăderea temperaturilor şi de o reducere a luminozităţii, iar de aici până la declararea acestei zile drept ”Blue Monday” nu a mai fost decât un pas. Desigur, acestora a mai adăugat și altele, însă ele ne-au atras atenția în mod deosebit tocmai pentru că asociind cele două zile, putem lesne observa că în sărbătoarea zilei de astăzi, cauzele ”necazului” celei de ieri dispar. Asta pentru că în îmbrățișare este și cald și este și lumină. O altfel de căldură și, desigur, o altfel de lumină. O căldură care face atât de bine sufletului, încât toate cele care l-au privat de lumină dispar. 

”Cel mai frumos şi mai convingător discurs despre dragoste este îmbrăţişarea!”, nu o spunem noi ci acel ” dar pretios al lui Dumnezeu făcut Bisericii noastre si omenirii, care a iubit cu adevărat, din toată inima sa, pe Dumnezeu și omul, Ziditorul și zidirile Sale, Făcătorul și făpturile Lui”, după cum avea să îl descrie Arhimandritul Gheorghios Kapsanis pe Părintele Dumitru Stăniloae. 

Despre dragoste știm că ”îndelung rabdă, este binevoitoare, nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte, nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul, nu se bucură de nedreptate, se bucură de adevăr, toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toat... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro