Național Stire Extern

Evitați deplasările în China! MAE, alertă de nivel ridicat

28.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Ministerul de Externe anunță că a ridicat nivelul de alertă privind călătoriile în China. Românii sunt avertizați să evite deplasările ce nu sunt necesare în China, deoarece există factori de risc, din cauza focarului de pneumonie virală, anunță digi24.

În contextul focarului de pneumonie virală (coronavirus) din Republica Populară Chineză, provincia Hubei, localitatea Wuhan, Ministerul Afacerilor Externe recomandă amânarea călătoriilor în această zonă până la normalizarea situației.Totodată, MAE recomandă cetățenilor români care se află deja în R.P. Chineză să urmeze măsurile de precauție și igienă recomandate în aceste situații și să evite deplasarea în locurile unde sunt manipulate animale vii sau moarte, precum și contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratorii”, arată un comunicat al MAE.

De asemenea, instituția sfătuiește cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat să respecte cu strictețe anunțurile şi recomandările autorităților locale, să urmărească mass-media locale pentru a afla care sunt zonele cele mai afectate pentru a le putea evita ți să își facă asigurare de călătorie, medicală și de viață.

Pentru informații suplimentare legate de prevenirea contaminării, cetățenii români pot accesa site-urile dedicate ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori) şi Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor (http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics).Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea înregistrării prezenței cetățenilor români în străinătate la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular român, ca instrument de sprijin pentru coordonarea acțiunilor de protecție consulară”, mai arată MAE.

Instituția pune la dispozița cetățenilor români aflați în Republica Populară Chineză numele de telefon ale instituțiilor misiunii diplomatice române din regiune. Românii „români pot solicita... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății