Național

Gripă, răceală sau noul virus din China? Cum facem diferența

04.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Tuşeşti, îţi curge nasul, te doare în gât şi ai febră? Sunt simptome prin care îşi este greu să îţi dai seama dacă ai o simplă răceală, un virus sau o infecţie bacteriană, potrivit Deutsche Welle, citat de digi24. La prima vedere, simptomele noului coronavirus, numit 2019-nCoV, sunt similare unei răceli sau gripe.

Simptomele coronavirusului pot include:

- Febră

- Tuse seacă

- Dificultate în respiraţie

- Dureri musculare

- Oboseală

Simptomele mai puţin tipice coronavirusului sunt:

- Acumulare de mucus în gât

- Durere de cap

- Hemoptizie (Eliminare de sânge prin tuse, provocată de o hemoragie a căilor respiratorii, mai ales în cazurile de tuberculoză pulmonară)

- Diaree

Simptome atipice coronavirusului:

- îţi curge nasul

- durere în gât

Rinoreea şi durerea în gât sunt de obicei semne de infecţie respiratorie a căilor superioare. Prin urmare, e destul de probabil ca cei care au stări de greaţă, le curge nasul şi strănută să aibă gripă sau o răceală obişnuită.

Noul coronavirus afectează în general căile respiratorii inferioare, iar majoritatea persoanelor infectate arată simptome precum tusea seacă, insuficienţă respiratorie sau pneumonie, însă nu durere în gât.

 

În primă fază, mulţi pacienţi sunt asimptomatici

Mulţi dintre cei infectaţi cu noul coronavirus nu prezintă iniţial simptome.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), citat de Mediafax, o agenţie germană de control şi prevenire a bolilor, noul virus are o perioadă de incubaţie de 14 zile.

Institutul recomandă celor care nu sunt siguri de ce boală suferă sau care au îngrijorări să consulte un doctor. Un medic poate lua probe şi determina în urma analizei prezenţa sau absenţa viruşilor la nivelul aparatului respirator.

Gripă sau răceală? Iată câteva mici diferenţe

Până şi doctorii au dificultăţi în a face diferenţa intre cele două, o gripă sau o răceală obişnuită atunci când observă simptomele pacientului. În cazul unei răceli, majoritatea oamenilor au gâtul iritat, apoi le curşe nasul şi ulterior ar putea tuşi. Aceste simptome, cât şi febra şi durerea de cap, pot ţine câteva zile, iar persoanele pot fi apatice în acestă perioadă.

Prin comparaţie, simptomele gripei te lovesc toate deodată: Un pacient cu gripă are dureri de cap şi musculare, începe o tuse seacă, vocea răguşită, apar dureri în gât şi febra ridicată (până la 41 de grade Celsius), deseori însoţită de frisoane. Persoana vrea să stea mai mult în pat, se simte extenuată, nu are poftă de mâncare şi poate dormi ore în şir.

Un guturai obişnuit trece de regulă în câteva zile şi majoritatea simptomelor dispar în aproximativ o săptămână. Gripa este dificilă, poa... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro