Stire

Cel mai straniu caz de coronavirus din România - Trimis acasă de două spitale, a murit în propria locuință

27.03.2020 ⋅ 0 comentarii

Decesul cu numărul 20 de pe lista neagră a victimelor coronavirusului este un bărbat de 49 de ani, din județul Timiș. Ministerul Sănătății a deschis o anchetă, pentru că circumstanțele care au dus la moartea acestuia par ciudate, scrie realitateadetimis.net.

                                    

Bărbatul, care a declarat pe propria răspundere că nu a călătorit în zone de risc din afara țării și nici nu a fost în contact cu persoane care veneau de acolo s-a prezentat, în data de 20 martie, la Spitalul Județean, la Unitatea de Primiri Urgențe.

A fost diagnosticat cu pneumonie acută dar, pentru că nu se mai internau decât urgențele, a primit tratament pe care să-l facă la domiciliu.

A doua zi este consultat și de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase, care confirmă diagnosticul de pneumonie, pacientul nefiind internat din aceleași motive: nu se încadra în tipologia de caz pentru testarea și internarea din cauza suspiciunii de coronavirus. Abia în 24 martie, pentru că se simțea tot mai rău, omul cheamă Salvarea, și i se recolteaza proba de extrudat faringian pentru COVID. În așteptarea rezultatului, rămâne acasă. Moare în 26 martie, zi în care se confirmă faptul că suferea de coronavirus. El era bolnav de poliartrită reumatoidă și avea hipertensiune. Ministerul Sănătății face verificări pentru a clairfica cele întâmplate.

Întreaga poveste a pacientului o gasiti pe realitateadetimis.net.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro