Național Religie Stire

Moaștele Sfântului Ierarh Dionisie Erhan, scoase în procesiune pentru ”izbăvire de secetă și molimă”

28.04.2020 ⋅ 0 comentarii

Între primele 50 de articole publicate pe site-ul ”Glasul Cetății”, cu multă emoție scriam, în 28 octombrie 2019, despre proclamarea canonizării Episcopului basarabean Dionisie Erhan la București. Era atunci mare sărbătoare pe Colina Bucuriei: Sfântul Dimitrie Basarabov, gazdă primitoare pentru Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș, pentru Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail și miile de pelerini veniți pe Cale. 

Auzind că Moaștele Sfântului Dionie au fost scoase în procesiune, nu am putut să nu reîncercăm emoția de atunci și, bineînțeles, să nu menționăm acest eveniment pe site-ul nostru, chiar și la câteva zile distanță. 

Așadar, în Săptămâna Luminată, Moaştele Sfântului Dionisie de la Mănăstirea Suruceni au fost purtate în procesiune pentru ”izbăvirea de secetă și molimă”.

Procesiunea a fost organizată în data de 24 aprilie, în localitățile Sireți și Strășeni prin implicarea Aşezămintelor monahale de la Sireţi şi Suruceni.

”Au fost înălţate rugăciuni pentru izbăvirea de secetă și molimă, în următoarele locuri: Mânăstirea Sireți, Biserica Sfântul Nicolae – Sireți, Schitul Sfânta Ecaterina – Sireți ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro