Stire

Legea care conferă autorităților puteri depline în starea de alertă intră astăzi în vigoare; ce amenzi pot fi aplicate

18.05.2020 ⋅ 0 comentarii

Astăzi intră în vigoare legea care oferă autorităților puteri depline în starea de alertă. Astfel că, începând de azi, vor putea fi sanctionați cei care nu respectă regulile, scrie realitatea.net                                    

Actul normativ are ca obiect instituirea, pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare şi, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viaţă, la integritate fizică şi la ocrotirea sănătăţii, inclusiv prin restrângerea exerciţiului altor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Legea stabileşte şi faptele care constituie contravenţie şi amenzile pentru fiecare caz. Amenzile sunt cuprinse între 500 de lei şi 15.000 de lei, cu posibilitatea să fie plătite la jumătate în termen de 15 zile.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că a decis să pună în aplicare prin hotărâre de guvern prevederile Legii 55 cu privire la starea de alertă, care a fost adoptată de Parlament săptămâna trecută. Hotărârea de Guvern va fi adoptată astăzi, scrie Digi24.ro.

Intrați aici pentu detalii: https://www.realitatea.net/stiri/actual/guvernul-instituie-starea-de-alerta-pentru-30-de-zile-comitetul-pentru-situatii-de-urgenta-se-reuneste-la-palatul-victoria_5ec20f3e7e8dba0261563513

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro