Stire

Cât va costa vaccinul împotriva coronavirusului

18.05.2020 ⋅ 0 comentarii

Președintele Donald Trump a anunțat, vineri, că va lua în considerare varianta ca vaccintul împotriva Covid-19 să fie distribuit gratuit și că are speranța că va fi gata până la finalul anului, potrivit The Independent.

                                    

Întrebat de reporteri dacă vaccinul anti-Covid ar trebui să fie gratuit, președintele american a răspuns: „Analizăm varianta aceasta. Facem progrese în privința vaccinurilor. Vă voi da mai multe detalii în curând”.

Când vaccinul va fi gata, guvernul SUA va trimite toate avioanele, camioanele și soldații ca să ajute la distribuirea sa către cetățenii americani, cât de repede posibil”, a mai spus președintele SUA.

Pe de altă parte, experții în sănătate spun că termenul avansat de Trump pentru crearea vaccinului este unul optimist. Cei mai mulți oameni de știință vorbeste despre un termen de 12-18 luni pentru dezvoltarea unui tratament

Vaccin ieftin produs la Oxford

Adrian Hill, directorul Institutului Jenner, din cadrul Universității Oxford, a anunțat că vaccinul pe care îl dezvoltă în colaborare cu producătorul de medicamente AstraZeneca va fi disponibil la scară largă și va avea un preț accesibil, acessa fiind și obiectivul principal al proiectului.

Nu va fi un vaccin scump. Va fi nevoie de o singură doză de vaccin. Va fi distribuit în toată lumea și va fi produs în mai multe locații. Acesta este planul nostru”, a declarat Hill într-un interviu pentru Reuters, citat de Știrile Pro TV.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro