Stire

Gospodării din 160 de localităţi afectate de inundaţii. Trei oameni au murit, o fetiţă a fost luată de viitură

24.06.2020 ⋅ 0 comentarii


Intervenții dramatice ale pompierilor după ce viiturile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Trei oameni au fost luați de ape în ultimele 24 de ore. După zeci de ore de căutări trupurile neînsuflețite au fost scoase la mal. O fetiță de 4 ani, din Sibiu, care a căzut în râul ce trece prin oraș, este în continuare căutată.

O femeie de 77 de ani din judeţul Vaslui a murit după ce a fost luată de o viitură. Trupul acesteia a fost găsit de pompieri la un kilometru distanță de locul incidentului.

În Bihor un bărbat de 56 de ani a avut aceeași soartă. El a fost luat de viitura puternică care a făcut prăpăd în Vaşcău. O vecină a bărbatului a alertat autoritățile după ce l-a văzut în apa pârâului.

Și în Botoșani un bărbat a fost găsit mort de pompieri după mai bine de 12 ore de căutări. Bărbatul era administratorul unui iaz și a fost luat de apele învolburate.

De asemenea, pompierii caută o fetița de patru ani care a căzut în râul Cibin. Micuța se juca cu o altă fetiță, când, la un moment dat, i-a căzut un pantof în apă, s-a aplecat să îl ridice și a fost luată de curenți. Imediat, oamenii au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns pompierii si scafandrii. Pompierii continuă căutările, însă șansele ca ea să mai fie în viață sunt foarte mici.

Inundaţiile au afectat 161 de localităţi din 29 de judeţe anunţă miercuri IGSU, care precizează că trei oamei au fost luaţi de viitură, zeci de persoane au fost evacuate, peste 1.000 de case, curţi şi beciuri au fost inundate, iar stâlpi de electricitate şi copaci au fost doborâţi de vânt.

"În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, aversele torenţiale au produs inundaţii în 29 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Bistrişa - Năsăud, Braşov, Botoşani, Calăraşi, Cluj, Caraş - Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedişi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Timiş, Teleorman, Vaslui şi Vrancea), fiind afectate 161 de localităţi. Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 387 de case, 578 curţi şi 219 beciuri/subsoluri. Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate şi 5 copaci, colegii nostri acţionând pentru degajarea acestora", anunţă IGSU.

Din cauza viiturilor care au inundat străzi şi locuinţe din mai multe localităţi din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin şi Maramureş, 71 de persoane au fost evacuate şi relocate temporar în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale şi la rude.

În ultimele două zile, 3 persoane luate de viitură au decedat. Evenimentele s-au produs în judeţele Bihor, Suceava şi Vaslui, unde, din cauza precipitaţiilor abundente, nivelul apei a crescut rapid şi s-au produs inundaţii.

O situaţie care putea pune viaţa oamenilor în pericol s-a înregistrat, în cursul zilei de marţi, în localitatea bistriţeană Rodna. Viitura a inundat mai multe gospodării, iar zeci de oameni au rămas izolaţi. Peste 20 de persoane au fost evacuate din locuinţele luate de ape, acestea fiind cazate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale.

Inundaţiile au creat probleme şi în judeţul Alba, municipiul Aiud, unde mai multe străzi au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din zeci de gospodării. Totodată, 40 de persoane au fost evacuate preventiv din calea apelor.

Traficul rutier este blocat pe 2 drumuri naţionale (DN 28/IS şi DN 17D/BN), pe 3 drumuri judeţene (DJ 668/ HD, DJ 162/BN şi DJ 142/MS) şi restricţionat pe 1 drum naţional (DN 6/CS), 2 drumuri judeţene (DJ 668A/HD şi DJ 153/MS) şi s-a desfăşurat temporar îngreunat pe 4 drumuri naţionale (DN 17, DN 15/MS, DN 2F şi DN 15D/VS) şi pe 2 drumuri judeţene (DJ 107/MS, DJ 571J/CS şi DJ 608/CS).

Sursa: romaniatv.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro