Stire

Pericol de EXPLOZIE: Zeci de tone de azotat de amoniu, depozitate în condiții improprii în județul Galați

10.08.2020 ⋅ 0 comentarii


Pericol de explozie la Galați. 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, substanța care a determinat explozia de săptămâna trecută, din Beirut, au fost găsite, depozitate în condiții improprii, relatează Realitatea PLUS.

Susbtanțele au fost descoperite în localitatea Vlădeni, de către polițiștii de la Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Sacii de azotat de amoniu erau depozitați în soare, riscând să explodeze în orice moment din cauza supraîncălzirii.

Situația este cu atât mai gravă, cu cât, în urmă cu doar o săptămână, o explozie de proporții a distrus orașul Beirut, din Liban.

Cauza exploziei au fost cele peste 3000 de tone de azotat de amoniu, depozitate într-o navă din portul Beirut. În urma dezastrului, peste 170 de oameni au murit, iar peste 6000 au fost răniți.

Administratorul societăţii este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de produse şi substanţe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, scrie și monitoruldegalati.ro.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro