Stire

Tăriceanu, la Arad: ”Pentru Guvern, școala, pensionarii, sănătatea oamenilor și riscul de îmbolnăvire sunt în plan secundar”

21.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a fost astăzi, 17 septembrie, la Arad, unde a susținut o conferință de presă. La conferință au participat Daniel Trifon, președintele ALDE Arad, precum și profesorul Anton Anton, președintele interimar al organizației de Timiș, acolo unde președintele ALDE a mers de la Arad. 

Invitat a fost și Mihai Fifor, candidatul Platformei Social-Liberal Creștine la Primăria Arad, Călin Popescu Tăriceanu vorbind la începutul conferinței despre relația apropiată cu acesta, din timpul când era președinte al Senatului, iar Mihai Fifor Ministru al Apărării. 

Tocmai de aceea, a spus Tăriceanu, a susținut punctul de vedere al președintelui organizației ALDE Arad, Daniel Trifon, de a realiza această alianță, PSLC, la nivelul județului și municipiului. 

”E o relație care mă bucur ca funcționează bine, am discutat și pașii pe care trebuie să îi facem împreună în ultimele zile de campanie, avem o serie de acțiuni care sunt programate să fie derulate în comun, și văzând și sondajele, îmi exprim convingerea că vom obține un rezultat foarte bun. Avem o miză importantă și noi, cei de la ALDE, pentru că dorim să avem o reprezentare cât mai bună în Consiliul Județean și în Consiliul Local de municipiu și în județ, la nivel de localități”, a spus Tăriceanu. 

De asemenea, acesta și-a exprimat bucuria că reprezentarea feminină ALDE este una consistentă la nivelul județului Arad. 

Vorbind despre probleme politice ale momentului, președintele ALDE a subliniat în mod deosebit că principala miză, principala preocupare a Guvernului Orban este organizarea alegerilor din 27 septembrie, și din păcate ”școala, pensionarii, sănătatea oamenilor și riscul de îmbolnăvire sunt în plan secundar”.

”Sper ca organizarea alegerilor să fie mai bună decât organizarea începerii cursurilor noului an școlar, care se desfășoara într-un haos perfect organizat. Acesta este cuvântul cel mai potrivit. Pentru că, deși Guvernul știa de opt luni de zile că în 14 septembrie începe școala, școlile nu sunt pregătite. Guvernul s-a angajat să livreze măști, materiale dezinfecatnte și tablete. Nu au livrat nimic. Nici măcar măștile care acum se găsesc din abundență, nu au reușit să le achiziționeze și să le pună la dispoziția cadrelor didactie și elevilor”

Tăriceanu a mai spus că încercarea Guvernului de a pasa responsabilitatea administrațiilor locale care nu au resursa financiară necesară pentru a asigura o minimă protecție sanitară, este o dovadă în plus că nu le pasă de sănătatea oamenilor și riscul de îmbolnăvire al acestora. 

Pe lângă aspectul sanitar, a mai spus președintele ALDE, mai este și modul în care se desfășoară învățământul în această perioadă, făcând referire directă la imposibilitatea de a asigura distanțarea elevilor în clasele în care învață peste 30 de elevi, precum și la ineficiența plexiglasului. 

”Nimic din toate aceste lucruri nu sunt făcute, pentru că interesul nu este legat de buna desfășurare a școlii ci de realizarea alegerilor pe 27 septembrie cu orice preț. Singurul obiectiv care determină acțiunile lui Iohannis și ale lui Orban. Logica electorală și nimic altceva. Totul trece în plan secundar, inclusiv sănătatea oamenilor sau riscul de îmbolnavire. Ca în timpul războiului... cum spunea Stalin ”totul pentru victorie”. Acum totul este pentru alegeri. Evident cea mai bună măsură ar fi fost amânarea începerii școlii după alegerile lcoale și chiar amânarea alegerilor locale.”

În ceea ce privește majorarea pensiilor, președintele ALDE i-a acuzat pe președinte și premier de cinism. 

”Au făcut o socoteală rapidă și au zis că marea majoritate a pensionarilor e puțin probabil să ne voteze, deci nu ne interesează. Facem o majorare de fațadă, care să acopere inflașia și încă puțin și acordăm 14% ”, a spus Tăriceanu.

Mihai Fifor, la rândul său, vorbind depre Platforma Social-Liberală Creștină a spus că ”Dorim să arătăm Aradului și arădenilor că trebuie să ne unim pentru a încerca să aducem în fața arădenilor un proiect administrativ și politic menit să schimbe ce s-a întâmplat în ultimii 16 ani în Arad. Aradul are nevoie uriașă de înnoire, dezvoltare, să-și recapete locul pe care l-a avut întotdeauna în randul orațelor din vestul României, un lucru pe care de altminteri și arădenii și-l doresc. Suntem o echipa unită, o echipă care lucrează de câteva săptămâni și care începe să pună în coșul electoral, iar lucrul acesta începe să se vadă și în sondaje. Mi-aș fi dorit să văd și alte formațiuni că intră cu adevărat în bătălie. Din păcate, atât USR-PLUS cât și PRO România joacă în barca lui Falcă și Bibarț. 

Eu cred că alături de arădeni vom reuși să ne atingem obiectivele în acestă perioadă și pe 27 vom face o schimbare istorică la Arad, adică vom reuși sa repunem Aradul pe hartă, acolo unde îi este locul. Mai multe vom avea de spus după 27 septembrie. Mulțumesc colegilor de la ALDE pentru modul în care se implică în această campanie. Sunt oameni care pun suflet și energie în această campanie, iar rezultatele nu au cum să nu se vadă.”