Național Informatii Stire

Alegeri locale 2020. Regulile votării și programul secțiilor de votare

26.09.2020 ⋅ 0 comentarii

Alegerile locale din 2020 vor avea loc duminică, 27 septembrie. Autoritățile au anunțat programul secțiilor de votare. 

Astfel, românii cu drept de vot vor merge la urme pe data de 27 septembrie pentru a-i alege pe reprezentanţii administraţiei publice locale (primarii, consiliile locale, consiliile judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene).

Programul secțiilor de votare

Secțiile se vor deschide duminică, 27 septembrie, dimineață, la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00. 

La ora 21.00, președintele biroului electoral al secției de votare declară încheiat procesul de vot și închide secția, însă cei care la ora 21.00 se află în incinta secției de vot pot să își exercite dreptul de vot.

De asemenea, la ora 21.00, urna specială trebuie să se afle în localul secției de vot.

Regulile votării 

Odată ce ați ajuns la secția de votare la care sunteți arondat, informează Digi24, trebuie să prezentați actul de identitate operatorului de calculator al secției de votare. După scanarea actului de identitate și validare, trebuie să mergeți la membrii biroului electoral. După semnarea sau înscrierea și semnarea pe lista electorală veți primi buletinele de vot. Înainte de a intra în cabina de vot, asiguraţi-vă că pe buletinul de vot este aplicată ștampila de control a secției de votare. Dacă aceasta lipsește, votul va fi declarat nul.

În cabina de vot, aplicaţi ştampila „VOTAT” pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit, după care îndoiţi buletinul, astfel încât pagina goală care poartă ştampila de control a secției de votare să rămână în afară, iar apoi introduceţi buletinul în urna corespunzătoare.

În cazul în care aplicați greșit ștampila, puteți cere un nou buletin de vot, dacă nu a fost introdus în urnă. Primul va fi anulat. La... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro