Informatii

Programul de internship derulat de Rompetrol, la final

01.10.2020 ⋅ 0 comentarii

Programul de internship „Pregătit pentru Carieră”, derulat de KMG International (Rompetrol) și ajuns la cea de-a XX-a ediție, a fost finalizat în cadrul unei gale online. Astfel, 55 de studenți și proaspăt absolvenți au trecut printr-un program menit să îi dezvolte profesional pentru o carieră în industria prelucrării produselor petroliere.

În cele două luni, tinerii au trecut prin etape de pregătire teoretice și practice, preponderent în mediul online, măsură luată de companie în acord cu recomandările venite din partea autorităților, în contextul pandemic actual.

„A fost o ediție atipică a programului de internship, dar la fel de intensă și eficientă pentru tinerii care vor să urmeze o carieră în domeniu. Chiar dacă, fizic, nu au petrecut mult timp împreună, i-am simțit pe interni foarte aproape, motivați și proactivi. Au beneficiat de aportul unor oameni care excelează în meseriile lor și care au acceptat provocarea de a se reinventa și adapta la contextul curent, găsind în fiecare zi modalități creative de a face transfer de cunoștințe către interni, chiar și online”, a declarat Nicoleta Mihăiță, Talent Acquisition & Employer Branding Manager în cadrul KMG International (Rompetrol).

Peste 35 de mentori i-au ghidat pe tineri și i-au ajutat, prin experiența lor, să capteze cât mai multe informații, din diferite arii de specializare. În același timp, internii au participat la workshop-uri de dezvoltare personală, proiectele tehnice pentru evaluarea finală, au conceput un Jurnal al Internului Rompetrol sau au luat parte la Community Challenge, un proiect de responsabilitate socială.

Respectând toate normele sanitare, distanțarea socială și măsurile de protecție, tinerii au avut parte și de o experiență de trei zile on-site, în rafinăriile Petromidia Năvodari, Vega Ploiești și în cadrul Rompetrol Well Services. Astfel, internii au văzut, la fața locului, cum funcționează instalații complexe din cea mai mare rafinărie din România (Petromidia) sau din singura rafinărie din țară producătoare de bitum și hexan (Vega).

În fiecare an, unul dintre obiectivele programului de internship este cel de a dezvolta tinerii atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Ca o noutate în acest an, cei 55 de studenți au parcurs programul de dezvoltare personală Leaders Explore, organizat de Fundația Leaders, pe parcursul căruia si-au identificat și dezvoltat competențe precum comunicarea, empatia, adaptabilitatea, ascultarea activă și lucrul în echipă.

La finalul celor două luni ale programului, tinerii au primit două certificări: una de absolvent al programului de internship Rompetrol și una de absolvent al programului de dezvoltare personală.

Peste 1.500 de tineri au fost instruiți în cadrul programelor de practică dezvoltate de Rompetrol, din 2001, până în prezent. O mare parte dintre interni au intrat cu succes pe piața muncii, mulți dintre ei chiar în companiile KMG International, ocupând, astăzi, funcții-cheie pe diferite segmente de activitate.

Rompetrol Rafinare operează rafinăriile Petromidia Năvodari, cea mai mare și cea mai modernă unitate de profil din România și una dintre cele mai importante din regiunea Mării Negre. Petromidia este considerată una dintre cele mai performante unități de profil din Europa, Africa și Orientul Mijlociu, potrivit unui studiu realizat de o companie de renume specializată pe analize comparative în sectorul energetic, cu un indice de complexitate de 11,4, fapt ce o plasează în topul rafinăriilor din regiune. De asemenea, compania deține rafinăria Vega Ploiești, unic producător intern de bitum și hexan.

Rompetrol Well Services (RWS) este una din cele mai importante companii din segmentul de piață specific din România. Cu o experienţă de peste 60 de ani, RWS oferă o gamă largă de servicii specializate pentru sonde de ţiţei şi gaze naturale ce include Cimentări, Sand Control, Stimulări,  Instrumentaţii cu sârmă, Servicii cu azot, Tubaj coloane și Închirieri de echipamente și scule.

Departamentul de Comunicare și Relații Publice

KMG International

fashiondays.ro