Național Social Religie Stire

Biserica a cheltuit 38 de milioane de euro pentru a oferi sprijin românilor în anul pandemiei

25.02.2021 ⋅ 0 comentarii

Consiliul Național Bisericesc (CNB) a avizat marți Raportul General de Activitate al Bisericii Ortodoxe Române pe anul 2020, intitulat: „În luptă cu pandemia, Biserica a intensificat rugăciunea, filantropia și protejarea sănătății oamenilor”. Biserica a cheltuit 38 de milioane de euro pentru a oferi sprijin în anul pandemiei: o creștere cu 17,6% (5,7 milioane euro) față de anul 2019, informează basilica.ro.

Părintele Patriarh Daniel a prezentat raportul la Sala Sinodală a Reședinței Patriarhale. 

„De la ajutorul financiar ori material, la trimiterea de echipamente sanitare de protecție acolo unde era cea mai mare nevoie de ele, până la rugăciunea, încurajarea și mângâierea celor bolnavi, a celor însingurați ori a celor îndoliați, Biserica Ortodoxă Română, în întreg ansamblul ei, prin ierarhi, clerici, voluntari și simpli credincioși, și-a intensificat eforturile pentru a răspunde urgent și eficient crizei provocate de pandemia de Covid-19,” a spus Patriarhul României. 

Cei 2.135 angajați ai eparhiilor și organizațiilor bisericești din cadrul Bisericii Ortodoxe Române au mobilizat peste 14.500 de voluntari și au oferit servicii de asist... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro