Local Stire

Ramona Lile: „Universitatea Aurel Vlaicu” din Arad deschide astăzi lucrările Forumului România-Republica Moldova

17.11.2022 ⋅ 0 comentarii


Astăzi, la Arad, la Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad vor începe lucrările Forumului „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova-țară candidată la UE” la care participă peste 70 de reprezentanți ai instituțiilor din Republica Moldova. Este cel mai mare forum destinat sprijinirii Republicii Moldova în accesarea fondurilor europene.

Timp de trei zile, reprezentanți ai autorităților locale și regionale, ai mediului academic, ai sistemului medical se vor întâlni cu omologii lor din Arad pentru a afla din experiența acestora în ceea ce privește  accesarea fondurilor europene.

Evenimentul se bucură de sprijinul Consiliului Județean Arad , Prefectura Arad , al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură  Arad, al Primăriei Municipiului Arad.

Sunt prezenți: președinți de raioane, reprezentanți ai Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, directori ai Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății și al Institutului Oncologic, al Spitalului Raional Fălești, al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga, primari, rectori și  prorectori de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, , Universitatea Liberă Internațională, reprezentanți ai mediului preuniversitar.

” Aceste forum deschide calea cooperării, a dialogului, a proiectelor comune. Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, prin organizarea și coordonarea acestui eveniment, contribuie la eforturile Republicii Moldova de aderarea la Uniunea Europeană. Mulțumim Consiliului Județean Arad pentru implicarea în organizarea acestuieveniment”, a punctat, rectorul UAV, Ramona Lile.

Deschiderea forumului are loc astăzi, de la orele 15.00 în sala festivă din Complexul M al UAV.

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro