Informatii

OJPC in control - Electrocasnice in valoare de peste 19.000 RON ? oprite de la comercializare

12.10.2006 ⋅ 0 comentarii

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Arad au desfăşurat o acţiune ?n cadrul căreia au verificat respectarea prevederilor legale ?n ceea ce priveşte etichetarea şi eficienţa energetică pentru introducerea pe piaţă a maşinilor de spălat rufe de uz casnic.
Şapte agenţi economici s-au aflat ?n vizorul lucrătorilor OJPC. ?n timpul controalelor s-au constatat mai multe deficienţe dintre care: comercializarea maşinilor de spălat ne?nsoţite de fişa tehnică, ce trebuie să conţină o enumerare de informaţii care definesc aparatele respective (marca producătorului, modelul, clasa de eficienţă energetică, consumul de energie ?n Kwh, pentru ciclul complet de funcţionare, clasa de eficienţă a spălării, capacitatea ?n kilograme a aparatului pentru ciclul standard, consumul de apă ?n litri pentru ciclul complet de funcţionare, nivelul de zgomot). La unele dintre societăţile verificate s-a mai constatat că denumirea firmei şi orarul de funcţionare nu sunt afişate.
?Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor au fost oprite temporar de la comercializare produse ?n valoare de 19.338 RON şi au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale ?nsum?nd 1.500 RON?, a declarat Gheorghe Sechel - directorul executiv al OJPC Arad. 

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro