Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Anunturi, Matrimoniale Arad, Divertisment, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio, Forum, Publicitate
16 / Feb / 2019
Home Contul meu Anunturi Matrimoniale Arad City Harta Arad Video Utile Radio Live Games & Fun Contact
Evenimente din
Evenimente 2018 | inapoi
Concert de pian cu partituri de Brahms si Korsakov la Filarmonica

Va invitam sa il ascultati de Csiki Boldizsar  in senzationala partitura a concertului nr. 1 pentru pian de Johannes Brahms, Joi 19 aprilie 2018, la ora 19.00, in programul saptamanal al Filarmonicii, din  Sala Cercului Militar.

Acompaniat de orchestra simfonica dirijata de Cristian Neagu, pianistul propune o versiune etalon a concertului brahmsian, renumit pentru standardele inalte de complexitate dar si pentru masivitatea si robustetea  tehnicii pe care o etaleaza. Csiky Boldizsar este un nume cu rezonanta in perimetrul artistic mondial, un muzician care entuziasmeaza deopotriva cand canta Mozart, Scriabin sau Enescu, un artist care parcurge cu suplete istoria pianistica a ultimelor secole, retraind-o impecabil,  printr-un consens stilistic si emotional care fascineaza.

Iar cea mai populara lucrare a lui Nikolai Rimski Korsakov, suita simfonica Seherezada, ale carei solo-uri sunt preluate de invitatul orchestrei simfonice, violonistul Dorin Tuca, completeaza aceasta seara de Joi, in mod cert, una dintre cele mai interesante din calendarul  de primavara al Filarmonicii.

 

Dovedind inca din copilarie calitati muzicale surprinzatoare, Csiky Boldizsar a urmat cursurile Liceului de Arta din Targu Mures, unde i-a avut ca profesori pe Szonyi Marta si Aved Sillo Eva. Si-a continuat studiile la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca cu profesorii Ileana Prada si Dana Borsan, iar la compozitie cu Hans Peter Turk. Din anul 1991 a urmat cursuri postuniversitare cu celebrul pianist Jando Jeno, la Academia de Muzica Liszt Ferenc din Budapesta. In 1992 a primit o bursa de studii la Lubeck (Germania), la cursurile de maiestrie sustinute de profesorul Lev Naumov, iar intre anii 1993-1997 a participat la cursurile de la Munchen, ale prof. Walter Krafft.

La recomandarea maestrului Dan Grigore, in 1998 participa la cursul de vara de la Fontainebleau (Franta), unde frecventeaza cursurile profesorilor Gaby Casadesus, Philippe Bianconi si Philippe Entremont. In perioada studentiei (1987 - 1992) a castigat cinci premii nationale, iar in 1994 a primit premiul Cella Delavrancea acordat de maestrul Dan Grigore. In anul 2000, dupa numeroase colaborari, aproximativ 40 de concerte pe an, directorul muzical (Walter Krafft) al institutului Munchener Musikseminar (Germania) ii acorda titlul de solist permanent.

Csiky Boldizsar a sustinut concerte cu toate orchestrele simfonice din Romania si a realizat mai multe inregistrari CD, la radio si TV. A fost invitat in repetate randuri ca membru al juriilor concursurilor internationale de pian, sustinand de asemenea cursuri de maiestrie in tara si strainatate.

Ca artist interpret, a sustinut peste 800 de recitaluri si concerte in majoritatea centrelor muzicale ale tarii si peste hotare: Austria, Anglia, Bulgaria, Elvetia, Franta, Germania, Italia, Scotia, Ucraina, Ungaria, Cehia, Rusia, Japonia, America. In Romania a cantat cu toate orchestrele din tara. A colaborat cu dirijorii: Erich Bergel, Ion Baciu, Emanuel Elenescu, Emil Simon, Petre Sbarcea, Ludovic Bacs, Ervin Acel, Remus Georgescu, Horia Andreescu, Florentin Mihaescu, Gheorghe Costin, Peter Oschanitzky, Ilarion Ionescu-Galati, Theo Wolters, Gottfried Rabl, Razvan Cernat, Cristian Neagu, Mihail Agafita, Mihail Setskin, Alexander Maschat, Cristian Brancusi, Antonello Allemandi, Sabin Pautza, Robert Houlihan, Pierre-Dominique Ponelle, Edvard Tchivzhel, Kocsis Zoltan, etc. A colaborat cu artisti consacrati precum: Stefan Ruha, Gaetano d’Espinoza, Ligeti Diana, Rolf Herbrechtsmeyer, Fenyo Laszlo, Valentin Arcu, Dan Grigore, Jando Jeno, Nina Panieva, Trio Moscova, Andreas Henkel etc.

In anul 2006 obtine titlul de Doctor in muzica cu lucrarea Stileme ale creatiei pianistice la A. Skriabin – de la postromantic la modern. In prezent ocupa functia de conferentiar universitar dr. la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, studentii clasei sale de pian fiind distinsi cu premii la concursurilor din tara si din strainatate.      

Login Persoana fizica
Pentru a putea folosi serviciile de matrimoniale si sa postati anunturi trebuie sa va autentificati
Nume
Parola
Inregistrare
Web design Arad, Publicitate Arad
Revista AradCity
Revista AradCity
Lista firmelor din Romania
Parteneri media
KissFM
MagicFM
Evenimente
Luna februarie la Teatrul Clasic Ioan Slavici
Din 10/02
Toate evenimentele
Ferestre Zedra, Ferestre lemn stratificat
Rubio - Lubrifianti, uleiuri industriale
Tulcea
AiudOnline

Vestul.ro - Informatii si opinii despre istoria, cultura si traditiile Banatului Curs BNR ziare Catalog WEB

Termeni si Conditii de Utilizare : Parteneri : Resurse webmasteri : Publicitate prin AradCity : Contact : Trimite unui prieten : ListaFirme.ro
 Stiri Arad, Evenimente, Firme din Arad, Vand Cumpar Arad, Matrimoniale Arad, Distractie Arad, Party, Locuri de munca, Cazare Arad, Radio