Cetatenesti

Aradenii - multumiti de viitoarea lege a asigurarilor obligatorii pe locuinte

12.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Începând de anul viitor, asigurările pentru locuinţe vor fi obligatorii. În acest context, iată cum a sunat întrebarea pe care le-am adresat-o trecătorilor în sondajul nostru de astăzi: „Ce credeţi de această măsură care vine să mai scoată nişte bani din buzunarele românilor? Este bună, sau nu?”

Lasc Gheorghe, pensionar: „Legea e lege şi nu ne putem opune. Dacă va fi obligatoriu, ne vom face şi asigurare pe locuinţă. Şi, oricum, nu cred că strică. În caz de vreo calamitate, şi aşa se întâmplă multe prin ţară, măcar ştim că nu rămânem chiar pe drumuri, că suntem asiguraţi.”
Cice Viorica, pensionară: „Este o măsură bună. Dăm un ban dar măcar avem siguranţa de mâine. Nu avem ce să facem, dacă vor fi obligatorii, bineînţeles că ne vom asigura şi noi casa. Am înţeles că se pot asigura şi bunurile din interior, cu atât mai bine!”
Boar Ana, întreţinătoare: „Nu e nicio problemă. Am mai avut asigurări, fie pe maşini, fie de sănătate…pe locuinţă încă nu, dar mă încântă ideea. Măcar aşa ştim o treabă. În caz de un cutremur sau inundaţii, ştim că nu rămânem chiar pe drumuri!”
Alina, pensionară: „Eu sunt de la ţară, nu am auzit încă de această lege a asigurărilor. Dar, bineînţeles că o să-mi fac dacă ne obligă statul, nu avem încotro.”
Pleş Ana, pensionară: „Mai asta ne lipsea. La pensiile mici pe care le primim şi care nu ne ajung nici de mâncare, de unde să mai avem să cotizăm nu ştiu cât pe lună şi pentru această asigurare pe locuinţă. Nu este o idee rea dar ne cam goleşte buzunarul…Să vedem dacă vom mai trăi până la anul!”
Tămaş Agata, contabilă: „Foarte bine că vor fi obligatorii. Eu sunt încântată. Am asigurare Casco pe maşină, am deja şi pe locuinţă şi mă gândesc dacă să-mi fac şi pe viaţă. Sunt foarte bune aceste asigurări, te mai scapă cât de cât din necaz…dacă Doamne fereşte ţi se întâmplă ceva rău.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica, C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro