Național

Ministrul de Interne: Convorbirile de la protestul Diasporei, DESECRETIZATE. Ce ordine s-au dat în 10 august?

08.12.2019 ⋅ 0 comentarii

Convorbirile de la protestul Diasporei din 10 august au fost desecretizate de urgență, vineri seara, după ce ultimatumul dat de ministrul de Interne, Marcel Vela, șefilor din Jandarmeria Capitalei a expirat. Anunțul a fost făcut chiar de ministru, sâmbătă dimineața, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela, convorbirile de la protestul Diasporei au fost desecerizate. 


Convorbirile, a declarat ministrul, la Realitatea PLUS, au 298 de ore. Dintre acestea, 248 de ore vor fi trimise, luni, la Parchet, pentru a fi analizate. 


"Au fost desecretizate convorbirile aseară (vineri seara, n.r.), au fost în jur de 298 de ore de convorbiri, din care 250, aproximativ, aveau legătură cu misiunea. Din aceste convorbiri, doar două ore au legătură cu tactici de acțiune, zonă de dispunere a unor forțe și protecția unor obiective din jurul zonei Piața Victoriei. Cele două ore au și alte elemente care sunt sunt secretizate în alte misiuni, documente și instituții. În consecință, cele 248 de ore din cele 250 sunt desecretizate și luni le vom înainta către DIICOT. Cele două ore care conțin și secrete ale altor instituții sau care țin de numărul de jandarmi, de dispunerea lor și de alte misiuni, nu legate de Piață, le vom analiza săptămâna viitoare pentru a decide cum și în ce mod le desecretizăm și pe acelea", a declarat, în exclusivitate la Realitatea PLUS, ministrul de Interne, Marcel Vela. 


Întrebat ce măsuri ar fi urmat să ia în cazul în care convorbirile nu ar fi fost desecretizate, ministrul a explicat: "Puteam să trag concluzia că este rea voință și evident că aș fi dispus schimbarea întregii conducerei a Jandarmeriei și alte măsuri administrative. Până aseară, echipa de la minister și conducerea Jandarmeriei au înaintat tot ceea ce se putea desecretiza." 


Mai mult, ministrul a explicat și cine s-a ocupat de ascultarea convorbirilor. "La nivelul fiecărei instituții a fost constituită o comisie, conform legii, pentru a decide, la nivelul ei, desecretizarea pentru că, așa spune legea, desecretizează cine secretizează, iar ieri și alaltăieri au fost reascultate și de către serviciul de protecție internă al ministerului împreună cu o comisie de la nivelul ministerului pentru a verifica ce au ascultat cei de la Constanța, București, Ploiești, Craiova", a spus Vela. 


Întrebat dacă, în aceste înregistrări, a primit vreo informație legată de o raportare directă către Liviu Dragnea, acesta a replicat: "Luni le vom înainta DIICOT și, fiind probă în dosar, nu am dreptul sau permisiunea legală să divulg ce este în interiorul acestor convorbiri. (Dacă se va dovedi că acest lucru e confirmă, n.r.), vom lua măsurile prevăzute de lege. Ce pot să vă asigur eu e că le voi lua cu siguranță."


Sursa: realitatea.net

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro